Şelterler elektronik ekipmanları ve operatörleri dış çevre etkilerinden koruyacak şekilde dizayn edilir. Şelterler ACE Std Spesifikasyonu 6516/SHCPR/86 stadartlarına uygun olarak üretilir. Şelterler elektronik ekipman barındırmakta olup genel testlerin ve bakımın yapılması için yeterli mekan sağlar.
Şelter 6 adet "Sandviç" Panel'den (4 yan duvar, tavan ve taban) oluşur.
Bütün şelter panelleri, esas olarak bağlayıcı, yanmayan sert poliüretan ve iç takviye elemanlarını barındıran iki adet paralel, tek parça aluminyum alaşım yüzeyden yapılır.
Çalışma Koşulları
Şelterler, -40°C ile +55°C arasında bir dış sıcaklıkta çalışmaya ve nakledilmeye uygundur. Şelterin genel ısı transferi katsayısı 1.7 W/°C - m² - h'yi geçmez.Şelterler, hiçbir bozulma göstermeden iki hafta boyunca %100 nisbî neme sahip bir havaya ve tuz püskürtüsüne maruz kalmaya dayanabilir. Şelter saatte 35 km hızla esen bir rüzgarla gelen 50 mm/saat yağmur etkilerine dayanabilir. Şelterler, yapısında hiçbir sızıntı veya hasar meydana gelmeden alt tarafından ölçülen 50 cm'ye kadar suya batabilir.
Saklama Koşulları
Şelterler hiçbir hasar meydana gelmeden iki yıl boyunca -40°C ile +70°C arasında sıcaklıklarda saklanabilir. Nem aralığı %10 ile %100 arasında olabilir.
Tabana, kalın plastik, kaymaz hava geçirmez ve elektriksel yalıtımlı malzeme döşenir. Şelter tabanında su tahliye deliği bulunur. Tahliye deliği, kolaylıkla çıkarılabilen uygun şekilde kapatılmış özel bir vidalı tapa ile kapatılırak hem çevresel hem de RFI yalıtım işlevini görür.
Şelter kapısı duvarlar ile aynı yapıya sahiptir. Kapı bir asma kilit ile dışarıdan kilitlenmiş olsa bile kapının bütün koşullarda içeriden açılması mümkündür. Kapı, dışarıdaki asma kilit kancalarını serbest bırakan bir acil durum mekanizması vasıtasıyla içeriden açılabilir. Şelterin kapısında su ve RFI yalıtımının sağlanması için yamur ve RFI contası bulunur. Gerektiği zaman, şelter kapısı üst menteşe tarafına takılmış bir kilitleme aleti ile 90º ve başka açılarda açık pozisyonda tutulabilir. Kapı, kilitleme aleti üzerindeki butona basmak suretiyle basit bir şekilde kapatılabilir. Şelter kamyon üzerinde ve kapı açık olduğu zaman, şeltere merdiven ile tırmanmayı sağlamak için kapının iç tarafına takılan bir korkuluk tutamağı kullanılabilir.
Şelter çatısına çıkılabilmesi için, şelterde katlanabilir basamaklar bulunur. Şelter çatısı, 500 kg/m² dağıtılmış yüzey yüküne hiçbir hasar görmeden dayanır ve kaymaz kumlama uygulaması yapılır. Bir kişi (90 kg) şelter çatısında zarar vermeksizin yürüyebilir.
Şelter yüklü halde helikopter, tren ve kara taşıt araçlarıyla karayollarında nakledilebilir ve ISO Köşeleri ile askıya alındığı zaman şelter içerisine monte edilmiş ekipmanı emniyete alacak yeterli güce sahiptir. Şelterler, ordu içerisinde kullanılan standart bir NATO kargo kamyonu ve C-130 nakliye uçağı ile nakledilebilir.
Şelter RFI girişim korumasını aşağıda verilen değerlerde sağlar: